Bilişimsel Düşünme Yöntemi (Computational Thinking) sadece bilgisayar mühendislerinin değil, tüm bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri çözme yeteneklerini geliştirmelerinde rol oynamaktadır. Tüketimden üretime geçen analitik ve inovatif düşünen problem çözme becerileri yüksek ve değerlerinin farkında bireyler yetiştirerek çocukların katma değeri yüksek, bu becerileri daha anaokulu yıllarında b2rt Derslerimiz ile kazanmalarını hedeflemekteyiz.
Acıbadem Okulları olarak “Avrupa Kodlama Haftası” etkinlikleri kapsamında, öğrencilerimizle birlikte b2rt dersimizde 47.415 blok tabanlı 293.920 metin tabanlı 341.335 satır kod yazdık. En küçük öğrencimizden idarecilerimize ve velilerimize kadar tüm okul üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğimizle kodlama üzerindeki farkındalığı arttırmış ve kodlama becerimizi geliştirmiş olduk.
Etkinliğe katılım sağlayan ve heyecanımıza ortak olan tüm katılımcılara teşekkür ederiz.
Yerli Malı Haftası kapsamında katma değeri yüksek ürünlerin daha fazla üretildiği bir Türkiye hayali ile öğrencilerimizi bu değerlerle buluşturmaya devam ediyoruz! Bu kapsamda Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un yönetim kurulu üyesi Sayın Ahmet Akça’nın katılımları ile gerçekleştirdiğimiz panelde Türkiye'nin yerli otomobil serüveni ve Togg’un başarı hikayesini dinledik. Panelin ardından ilk akıllı cihaz Togg T10X modeli öğrencilerimize tanıtıldı. Geleceğin yerli, milli ve özgün teknolojilerini geliştirecek gençlere yönelik ilham veren “Milli Teknoloji Hamlesi”ni destekliyoruz.
Beceri takımlarımızdan Mucit Gençler ile "Mühendislik ve Tasarım Modelleri" geliştireceğimiz derslerimiz başladı.Bu Yıl İlk görevimiz Scratch platformunu kullanarak Dijital Oyunlar Geliştirmek. Takımlar halinde oyunların tarihine yolculuk yaptık.Takımlarımız Oyun Endüstrisinin ilk türlerinden biri olan Arcade oyunlar geliştirerek konsola uygulamayı başardılar.
Mahir 4.0 Takım çalışmalarımız Python ile programlama modülü ile başladı. Elektronik ve 3 boyutlu prototipleme, yapay zeka gibi modüllerinden oluşan 16 Haftalık eğitim sonrasında öğrencilerimiz, final projelerini belirleyerek insanlık yararına teknolojiler geliştirecekler. Bu süreçte takım olma bilinci ve dijital becerilerini geliştirerek proje oluşturma ve üretim süreçlerini deneyimleyecekler. #faydaiçinüretiyoruz
Nesnelerin interneti ve akıllı cihazların nasıl çalıştığını deneyimlediğimiz kursumuzda esp tabanlı mikrokontrol kartını kodlayarak kumanda sistemleri ve elektrik motorlarının dünyasına giriş yaptık.Tüm bu bilgilerimizi kullanarak TOGG 10X modelinin şasesini kullandığımız aracımızı uzaktan kontrol etmeyi başardık.
Gözümüz Yükseklerde✈️
“İnsansız Hava Aracı (İHA) Akademisi” derslerimiz tamamlayan öğrencilerimiz, kendi İHA’larını uçuşa hazır hale getirerek gerçek uçuş deneyimi kazandılar.
B2RT dersi kapsamında 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz yıl içerisindeki öğrendikleri bilgi ve becerilerini ürüne dönüştürdükleri, tüketen değil üreten bireyleri hedef alan "Bu Benim Projem" başlıklı teknoloji sergisini sundular. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.
Festival alanında Mucit Genç Takımımızın Sorumluluğunda birbirinden eğlenceli deneyimler ve yarışmalar vardı.
Roket Atışları ,Labiretten kaçış Robot Kontrolü,Çizgi izleyen Görevi Tamama yarışması,Uçağı Hedefe indir,Drone gösterisi ,vr Mars ve Derin Deniz deneyimi ve daha fazlası...
4 farklı şehirden 16 takımın katıldığı 9. Sezon FIRST Lego League (FLL Jr.) Fuarındayız.SUPERPOWERED: Enerjinin Hikayesi sezonunda takımlarımız enerjinin üretilmesi, dağıtılması, depolanması ve tüketilmesine odaklandılar. Enerji ihtiyaçları üzerine keşfe çıkan öğrencilerimiz enerjinin üretimi ve kullanımı üzerine yenilikçi fikirler ürettiler.Projelerinin Sunumlarını gerçekleştiren öğrencilerimiz Jüri değerlendirmesi sonrası ödüllerini aldılar.
2. sınıf öğrencilerimiz "Artırılmış Gerçeklik(AR)" teknolojisini kullanarak interaktif ve bağlamsal bir öğrenme fırsatı yaşadılar. Öğrencilerimiz, dijital ortamda kişiselleştirdikleri tasarımlarını 3 boyutlu olarak deneyimlediler. Bu deneyimde miniklerimize mentörlük yapan mahir 4.0 takımlarımıza teşekkür ederiz.🚀
Anasınıfı öğrencilerimiz Bilgisayar Bilimleri ve Robotik Kodlama dersinde; bireysel Lego setleri ile tanıştı. "Kim Olduğumuz" disiplinler üstü temamız kapsamında "öz yönetim" becerilerini geliştirirken "malzeme yönetimi" ve "zaman yönetimi" kavramlarını keşfederek deneyimlediler.✨
B2RT dersinde STEM Kitleri ile çalışmalarına devam eden 1.sınıf öğrencilerimiz, gerçekleştirdikleri Roket Lamba etkinliği ile temel devre elemanlarını tanıdılar.
B2RT Dersi tematik “Stem Kit”lerimizle çalışmalarımız devam ediyor.✨ Kodlama setlerini kullanan 2.Sınıf öğrencilerimiz Makey Makey özelliğini kullanarak oyun hamurundan tasarladıkları tuşlar yardımıyla kendi piyanolarını yaptılar. Scratch dünyasına adım atan öğrencilerimiz Makey Makey ile birbirinden farklı Oyun Tasarımları inceleyecekler.
B2RT Dersi tematik “Stem Kit”lerimizle çalışmalarımız devam ediyor.✨ Lego STEM setlerini kullanan 1.Sınıf öğrencilerimiz soyut fikirlerini somut bir hale getirebilmeleri için birleştirme mantığıyla oluşturulmuş yapı parçalarını kullanarak üretim sürecine ilk adımlarını attılar. Bilgisayarsız kodlama platformu "Badem" ile kodlama da yapan öğrencilerimiz, "Bireysel Öğrenme Setileri" ile nerede olurlarsa olsunlar, sınıftaki öğrenme deneyimini devam ettiriyorlar.
B2RT(Bilgisayar Bilimleri ve Robotik Teknolojileri) dersimizin teknik gezileri kapsamında 3.sınıf öğrencilerimizle “Müze Gazhane”yi ziyaret ettik. Küresel bir kriz haline dönüşen iklim ve enerji konularında deneyim alanları bulunan müzede, iklimin gelecekte ne ölçüde değişeceği, etki ve sonuçları hakkında bilgiler edinerek, enerji dönüşüm alanlarında uygulamalı deneyimler elde ettik.
Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Keşfediyoruz! ☀️
Geleceğin ve günümüzün en önemli konularından biri olan enerjiyi, uygulamalı olarak farklı enerji türlerine çeviriyor ve kullanım alanlarını deneyimliyoruz. 3. sınıflarımız, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” sorgulama hattında, tematik “Stem Kit”lerinde yer alan güneş pillerini kullanarak elektrik üretti.
B2RT Dersi tematik “Stem Kit”lerimizde 3D Kalemi deneyimliyoruz.✨ “Stem Kitleri”ni kullanmaya başlayan 4. sınıf öğrencilerimiz, üretim yöntemlerinde devrim niteliğinde gelişim gösteren eklemeli 3d baskı teknolojilerinden 3d kalemler kullanarak 2 boyutlu çizimlerden 3 boyutlu ürünler oluşturarak günlük hayatta ihtiyaç duydukları endüstriyel tasarımlara alternatifler ürettiler.
Ortaokul öğrencilerimizle geleceğin en önemli konularından Endüstri 4.0 konusunu uygulamalı olarak deneyimliyoruz.
6. sınıf öğrencilerimiz Internet tabanlı çalışan NodeMCU ESP Geliştirme Kartı kullanarak programlanabilir roket lambalarını ateşlediler. #faydaiçinüretiyoruz
Mahir 4.0 Takım çalışmalarımız Python ile programlama modülü ile başladı. Elektronik ve 3 boyutlu prototipleme, yapay zeka gibi modüllerinden oluşan 16 Haftalık eğitim sonrasında öğrencilerimiz, final projelerini belirleyerek insanlık yararına teknolojiler geliştirecekler. Bu süreçte takım olma bilinci ve dijital becerilerini geliştirerek proje oluşturma ve üretim süreçlerini deneyimleyecekler. #faydaiçinüretiyoruz
Python ile Kodlama Ve Elektronik Prototipleme Modülünü tamamlayan Mahir 4.0 Öğrencilerimiz 3d prototipleme Modül çalışmalarına başladı. 2 boyutlu örnek özgün çalışmalarını CNC lazer kesim cihazına hazır hale getirerek ilk tasarım örneklerini alan öğrencilerimiz, üretim ve tasarım iyileştirmeleri yaparak takım projeleri için deneyim kazanmaya devam ediyor. #faydaiçinüretiyoruz
Ortaokul öğrencilerimizle geleceğin en önemli konularından Endüstri 4.0 konusunu uygulamalı olarak deneyimliyoruz.
6. sınıf öğrencilerimiz Internet tabanlı çalışan NodeMCU ESP Geliştirme Kartı kullanarak programlanabilir roket lambalarını ateşlediler. #faydaiçinüretiyoruz
B2RT (Bilgisayar Bilimleri ve Robotik teknolojileri ) Dersi Kapsamında “Bilgisayar Donanımı” konusunu işleyen öğrencilerimiz, ders içerisinde öğrendikleri Sabitdisk(HDD), Merkezi İşlem Birimi (CPU), Anakart, Ram, Ekran Kartı vb. donanım parçalarını, görerek ve dokunarak daha iyi anlamaları için parçaları incelediler.
Bilgisayar kasası ve laptop içerisinde bulunan donanım parçalarını dikkatle inceleyen öğrenciler, teoride öğrendikleri bilgilerini de pekiştirmiş oldular.
Enerji Dönüşümleri ! Geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olan enerji konusunu uygulamalı olarak farklı enerji türlerine çevirerek kullanım alanlarını deneyimliyoruz .Tematik STEM projelerinde “Solar USB” projemiz ile güneş pillerini kullanarak elektrik üretip hareket,ışık ve kimyasal enerji türlerine çeviriyoruz.
Akıllı Ürünler Tasarlıyoruz! B2RT Dersi Tematik STEM projelerinde “IOT101 Roket” çalışmalarına devam eden 6. Sınıf öğrencilerimiz, projelerinde microkontrol kartlarını kodlayıp, lehim ve devre bağlantılarını tamamlayarak akıllı masa lambalarını oluşturdular. #faydaiçinüretiyoruz
B2RT Dersi Tematik STEM projelerinde “Akıllı Teknolojiler” çalışmalarına devam eden 5. Sınıf öğrencilerimiz, projelerinde Raspberry Pi Pico Mikrodenetleyici Geliştirme Kartı kartlarını kodlayarak, giriş çıkış pinlerini uygulamalı olarak keşfediyorlar.
Beceri takımlarımızdan Mucit Gençler ile "Mühendislik ve Tasarım Modelleri" geliştireceğimiz derslerimize başladı. İlk görevimiz kinetik enerji ve potansiyel enerji dönüşümlerini deneyimlediğimiz esnek raylar kullanarak bir parkur tasarlamak. Takımlar halinde en uzun parkur uzunluğuna ve bilye hızına ulaşan takımlarımız n projelerini bitirmeleri için 2 haftası var
Kızılötesi kumanda kontrol projesi.Öğrencilerimiz Kumanda sistemlerinin arkasındaki teknolojileri öğrenerek IR Kumandalar ile kendi RGB Aydınlatma projelerini kodlamasını gerçekleştirdi.B2RT Dersi Tematik STEM projelerinde “IOT102 RGB” #faydaiçinüretiyoruz
Mucit Gençler ile Görevimiz Aya Yolculuk 🌖 Beceri Takımlarımızdan Mucit Gençler Ay'da su arama görevinde kullanılacakları araçlarını tasarlamak için çalışmalarına başladı. Aynı zamanda Ay yüzeyine yapılan insanlı ilk uzay yolculuğunu VR ortamında deneyimleyerek Ay yürüyüşü yaptılar.
Kodlama saati uygulamalarımız ile python syntax tecrübemizi arttırıyoruz. Ders sonuna kadar oyun karakterimizi hedeflenen Levele ulaşmaya çalışıyoruz. Bu oyunda tek kural var w,a,s,d tuşları değil python komutlarımızı konuşturuyoruz. #faydaiçinüretiyoruz
Ay ve Mars Görevleri için Keşif araçlarımızı tasarlayarak İnovatif yönlerini konuşan öğrencilerimiz, VR ortamında Mars ve Ay yüzeyinde gezinti yaparak bazı fiziksel olayların sonuçlarını deneyimlediler. 🌖
Teknofest’te “İnsanlık Yararına Teknolojiler” geliştirerek proje fikirleriyle ön değerlendirme aşamasına geçen 46 Takım 212 öğrencimizi tebrik eder, bir sonraki aşamada başarılar dileriz. Daha iyi bir dünya için hayal kuruyor, tasarlıyor, fayda için üretiyoruz.
Teknoloji takımlarımız ile gerçekleştirdiğimiz teknik geziler kapsamında Dünya’nın farklı ülkelerinde ilgi ile takip edilen "Robotlar Şehri" müzesini ziyaret ettik. Robotlar Şehri’nde başta Las Vegas, Pekin, Berlin, Milano ve Tokyo'daki sergilerden en son robot modelleri olmak üzere dünyanın her yerinden 85 farklı robot yer alıyor. ‘‘ Gezegendeki en şirin robot“ unvanını alan Pepper, insana en çok benzeyen robot Einstein ile tanışan öğrencilerimiz ,yapay zeka destekli Unitree Robot köpeğin performans gösterisini izleme imkanı buldu.
Teknoloji takımlarımız ve proje sunumlarımızda 3Dprinter baskı ve lazer CNC modellerimizin prototip üretimleri devam ediyor .Bu sayede ortaya yeni ürünler koyma deneyimine sahip olan takımlar.
Lego Masters ,Fast Team
Gözümüz Yükseklerde✈️
“İnsansız Hava Aracı (İHA) Akademisi” derslerimiz tamamlayan öğrencilerimiz, kendi İHA’larını uçuşa hazır hale getirerek gerçek uçuş deneyimi kazandılar.
"Acıbadem Uzay Takımı AUT-V1" Uydusu İle Uzay Yolculuğuna Erken Başladı!
Acıbadem Model Uydu Akademisini tamamlayan öğrencilerimiz yapmış oldukları uydu modelini yakın uzaya gönderdikten sonra paraşüt ile başarılı inişini sağladılar.
MAKER ZONE METAVERSE DÜNYAMIZA GÖZ ATIN!